21496

ENERJİ SİSTEMLERİ

Şebekeye Bağlı(On Grid) Güneş Enerji Sistemleri

Bu tip sistemler elektriğin tüketildiği yerde üretilmesi esasına dayanır. Binaya entegre şebeke bağlantılı sistemler, konutlardaki elektrik talebinin bir kısmını ya da tamamını karşılayabilir. Fazla üretilen elektrik ise şebekeye satılır. Bu genellikle iki farklı yolla yapılır. İlk yöntem çift yönlü sayaç kullanmak diğer yol ise iki tane tek yönlü sayaç kullanarak sistemde üretim ve tüketimin bu şekilde ayrı-ayrı belirlenmesidir. 


Şebeke bağlantılı sistemlerin avantajları şöyledir;
- Kurulumu kolaydır,
- Yüksek verimlilikleri vardır,
- Güvenilirdir,
- Esnek / modüler ölçeklenebilir bir yapıya sahiptirler.

 

SANAYİ VE İŞYERİ  PROJELERİ

Çoğu fabrikanın elektrik tüketimi gün ortasında en yüksek düzeye çıkar ve güneş enerjisi santrallerinin verimi de yaklaşık aynı zamanda en yüksek düzeydedir.Bu nedenle birçok tesis yöneticisi güneş enerjisi santrali kurmaktadır. Bunlar `bedava` elektrik üreterek elektrik faturasını düşürmekle kalmaz, fabrikanın ihtiyacı olandan daha fazla elektrik gücü üretir. Bu ekstra güç elektrik şirketine satılarak kâr elde edilebilir.

Küçük ve Orta Boy İşletmelere (KOBİ) büyük müjde. Fabrika ve sanayi tesisleri artık kendi elektrik ihtiyaçlarının tamamını yenilebilir enerjiden karşılayabiliyor.

Ayda 10 bin liranın üzerinde elektrik faturası ödeyen tüm işletmeler güneş paneli ve rüzgar türbini kurarak elektriği bedavaya getirebiliyor. Üstelik bunun için kamudan izin de gerekmiyor.“Lisanssız elektrik üretiminde gözden kaçan çok önemli bir husus var. Artık yüksek miktarda elektrik tüketen işletmeler fazla üretimlerini şebekeye ücretsiz vermek kaydıyla yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanarak sınırsız üretim yapabiliyor. Fabrikalar, sanayi tesisleri, alışveriş merkezleri, turizm tesisleri 3, 5 hatta 8 MW’lık lisansız üretim gerçekleştirebilir”

 

GÜNEŞ TARLASI PROJELERİ-GES

Ülkemizin güneş potansiyelini göz önünde bulundurmak suretiyle büyük güneş tarlalarının projelendirilmesi, Finansmanının saglanması,Projelerin hayata geçirilmesi ve yenilenebilir enerjiden elde edilen elektriğin, halkımızın hizmetine sunulması ülkemizin bir nevi enerji dış bağımlılığından kurtarılması şirketimizin ana ilkelerinden biridir.

TARIMSAL SULAMA SİSTEMLERİ

Yenilenebiir enerji çözümlerimizle çiftçimizin belini büken mazot ve elektrik borçlanmasına son. 

Tarımsal sulamada güneş enerjisi sistemi mevcut olan AC pompanın off grid sistem ile beslenmesi ya da akü ve inverter kullanımı gerektirmeyen DC solar pompa sistemi kurulması şeklinde iki farklı tasarımla kullanılabilir. Verimli ve etkin olan çözüm DC solar pompa kurulumu yapılıp, ihtiyaç olan suyun depo ya da havuzdan karşılanması şeklindedir.



Güneş Enerji Sistemleri nasıl Çalışır ?